04 Aug

Bewuster na Smappee

Na het installeren van Smappee begon de anticipatie………….wanneer ontdek ik mijn eerste appliance!!! Pas de volgende dag bij het opstaan zag ik dat Smappee 1 appliance had gedetecteerd wat eigenlijk zeer frustrerend is want elke keer zie je wel dat er stroom wordt gebruikt door iets………….maar wat? Na vierdagen had Smappee 12 appliances ontdekt. Dit was het begin van de speurtocht om de gevonden appliances te benoemen. Wat was wat? Al gauw kwam ik tot de ontdekking dat het ging om apparaten die veel consumeerden, de waterkoker en de wasdroger.

Smappee heeft er voor gezorgd dat mijn KWh verbruik met meer dan 30% is afgenomen.

Het kunnen instellen van notificaties, meldingen als een ontdekt apparaat wordt gebruikt, maakt het identificeren makkelijker………..nou ja wat makkelijker. Kwam er verder achter dat bepaalde apparaten twee signaturen achterlaten maar dat vangt Smappee op door twee ontdekte appliances te combineren, als voorbeeld kan ik aanhalen de automatische poort opener, het opengaan en dichtgaan verbruiken duidelijk andere hoeveelheden waardoor de poort motor als twee gevonden appliances werd aangegeven, na de combinatie komt het nu voor als 1 appliance.

Smappee maakt je er van bewust wat apparaten verbruiken dus de föhn van de vrouw des huizes zie ik nu als een boosdoener, gelukkig is het gebruik beperkt in duur. De belangrijkste les die ik tot nu toe heb geleerd is dat niet alleen het gebruik van een appliance van belang is maar meer de duur van dit gebruik.

Smappee heeft er voor gezorgd dat ik een beter inzicht heb in wat mijn stroom verbruik is en hoe deze is opgebouwd, na 1 maand heb ik reeds dus danige maatregelen kunnen nemen waardoor mijn KWh met meer dan 30% is afgenomen.

Marlon Elkerbout

Deel dit artikel