04 Aug

Mijn leven na Smappee…

Mijn leven na Smappee is ontzettend veranderd. Waar ik de afgelopen 6 maanden al een enorm bewustzijn heb gecreëerd voor het omgaan met mijn energie verbruik, wilde ik nu de volgende stap nemen. Natuurlijk ben ik door schade en schande wijzer geworden en heb ik diverse maatregelen thuis al doorgevoerd. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn airco’s veranderd naar inverter airco’s, heb ik een schakelaar bij mijn boiler geplaatst om alleen op gezette tijden deze aan te doen, heb ik mijn lampen vervangen naar led lampen, enzovoort. Echter bleef ik daar steken.

Smappee geeft me een beter beeld van het energie verbruik van apparaten

Door Smappee heb ik de volgende stap kunnen maken. Ik heb nu veel meer inzicht in het energie verbruik van apparaten. Smappee laat je namelijk zien hoe vaak een apparaat aanslaat en wat het gebruik per dag, week of maand is. Hierdoor kan je door slim gebruik besparen. Een goed voorbeeld is mijn watercooler. door Smappee zag ik dat mijn water cooler zo een 100 watt per uur verbruikt. Dat komt uit op zo een 2.4 KwH per dag. Op maand basis is dat zo een 72 KwH per dag. Door dat ik dit nu weet, probeer ik de watercooler alleen aan te doen wanneer ik deze gebruik. Ben ik dus van huis doe ik de watercooler uit via de Smappee app en de smartplug. Ga ik slapen, dan doe ik hetzelfde. Zo zorg ik ervoor dat ik rond de 12 uur per dag de watercooler minder aan heb. Een besparing van 36 kwh per maand, mooi meegenomen toch?

Nu wil ik inzicht krijgen in het individueel apparaat gebruik. Hoeveel bespaar ik als ik mijn airco een graad hoger zet? Is het slimmer om je airco aan te maken, de ruimte te coolen en weer uit te doen vs de airco aan te houden? Hoeveel trekken apparaten op standby? Al met al, zal ik door deze besparingen andere producten vaker kunnen gebruiken, waardoor ik nog steeds onder de magische 800 KwH grens blijf.

Raoul Brahim

Deel dit artikel